PLNĚNÁ RAJČATA S MASEM A SÝREM

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Plněná rajčata s masem a sýrem

Na plněná rajčata s masem a sýrem potřebujete:  2 malé červené cibule, 2 lžíce olivového oleje, 500g libového mletého masa, sůl, pepř, 2 celerové řapíky, 4 snítky tymiánu, 8 středně velkých rajčat, 200g sýra feta.

Cibuli oloupejte, nadrobno posekejte a zesklovaťte na rozehřátém oleji. Přidejte mleté maso a za častého míchání ho propečte. Osolte a opepřete. Celerové řapíky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Tymián operte, osušte a najemno posekejte. Celer a tymián vmíchejte do masa a ještě krátce opečte. Rajčata omyjte a seřízněte vršky. Dužinu vydlabte, protřete sítem a šťávu zachyťte. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Rajčata narovnejte do zapékací formy, naplňte je mletým masem, nahoru rozdělte rozdrobený sýr a přiložte vršky. Přilijte rajčatovou šťávu, osolte a opepřete. Plněná rajčata zapékejte v předehřáté troubě asi 10 minut. Rozdělte je na 4 talíře a můžete je ozdobit troškou tymiánu nebo posekanou petrželkou. K pokrmu se hodí chlebová placka a kořeněný roketový salát.