VEPŘOVÉ MEDAILONKY 2

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové medailonky 2

Na vepřové medailonky potřebujete:  12 medailonků z vepřové panenky, 10 šalotek, 1 lžíce slunečnicového oleje, 100g bylinkového másla, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce strouhanky, 400g brambor, 4 mrkve, petrželka, sůl, pepř.

Vepřové medailonky omyjte a důkladně osušte. Do každého medailonku vyřízněte kapsu. 5 šalotek oloupejte, najemno posekejte a nechte zesklovatět na oleji. Polovinu bylinkového másla nechte změknout. Petrželku omyjte, otřepte a nadrobno nasekejte. Bylinkové máslo utřete se zesklovatělou šalotkou, nasekanou petrželkou a strouhankou. Osolte a opepřete. Směsí naplňte kapsy v madailoncích a sepněte je párátky. Brambory oloupejte a mrkev očistěte. Vše omyjte, nakrájejte na kostky a promíchejte. Přidejte zbytek bylinkového másla a zaviňte do alobalu. Grilujte na rozehřátém grilu přibližně 45 minut. Během grilování několikrát otočte. Medailonky osolte, opepřete a grilujte po každé straně 6 až 8 minut. Ozdobte petrželkou a kolečky ze zbylé šalotky. Podávejte s bramborami smíchanými s mrkví.

  Další varianty receptu