VEPŘOVÁ PANENKA S HOŘČIČNOU OMÁČKOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Na vepřovou panenku s hořčičnou omáčkou potřebujete:  500g vepřové panenky, 15 zelených oliv, 4 šalotky, 2 lžíce celozrnné hořčice, trocha panenského olivového oleje, 100 ml vína, bramborová sláma.

Šalotky oloupejte. Vepřovou panenku a šalotky potřete olejem a vložte na vyšší pečící plech. Troubu předehřejte na 250 stupňů a panenku pečte přibližně půl hodiny. Maso pravidelně polévejte výpekem. Maso vyndejte z trouby, osolte a pepřete. Do výpeku nalijte víno a nechte na mírném plameni zhoustnout, potom vsypte nasekané olivy a hořčici, vařte zvolna po dobu 2 minut, osolte. Do masa nakrájeného na plátky zabalte bramborovou slámu a vytvářejte masové balíčky. Po jedné straně je přelijte omáčkou.