UZENÉ MASO S BYLINKOVÝM BRAMBOREM A ČESNEKOVOU OMÁČKOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Uzené maso s bylinkovým bramborem a česnekovou omáčkou

Na uzené maso s bylinkovým bramborem a česnekovou omáčkou potřebujete:  8 plátků uzeného masa, 500g brambor, sůl, 1 lžíce másla, 1 svazek hladkolisté petrželky, 1 lžíce pažitky. Omáčka: 50g hladké mouky, 50g másla, 500 ml vývaru z kostí, 10 stroužků česneku, sůl.

Plátky měkkého uzeného masa nahřejte nad párou a udržujte teplé. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a ve vařící osolené vodě uvařte doměkka. Přibližně po dvaceti minutách je sceďte, přidejte k nim máslo a nasekanou petrželku a pažitku. Proházejte, aby se brambory v bylinkách řádně obalily. Mezitím, co se budou vařit brambory, uvařte česnekovou omáčku. Z mouky a másla připravte světlou jíšku, kterou za stálého míchání podlévejte vývarem. Vzniklou hustou omáčku osolte a přidejte do ní na silnější plátky nakrájený česnek. Pomalu vařte ještě přibližně 15 minut. Podávejte společně s bylinkovými brambory, obojí přelité česnekovou omáčkou.