ZBOJNICKÁ ROLÁDA S MLETÝM MASEM

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Zbojnická roláda s mletým masem

Na zbojnickou roládu s mletým masem potřebujete:  1 kg libového bůčku bez kostí a chrupavek, 350g mletého zadního hovězího, 300g šunkového salámu, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička koření do mletého masa, 2 špetky soli, 1/2 lžičky drceného pepře, 3/4 lžičky mletého kmínu, 1 vejce, 1 střední cibule nakrájená na tenké plátky, 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, 100 ml vývaru.

Bůček rozkrojte podélně na polovinu, ale nedořízněte, aby vznikl plát masa. Z obou stran ho naklepte, osolte a okmínujte. V misce rukama řádně prohněťte mleté maso, na kostičky nakrájený salám, rozetřený česnek se špetkou soli, papriku, koření, pepř, sůl a rozklepnuté vejce. Směs z misky poklaďte na připravený plát masa, běžně zabalte, ovažte provázkem či režnou nití a vložte do pekáče. Obložte cibulí, česnekem a podlijte. Pečte v troubě přibližně 1,5 hodiny, v polovině pečení přelévejte šťávou a podle potřeby dolévejte vývarem. Vhodnou přílohou jsou brambory, rýže, houskové i bramborové knedlíky se zelím. Přílohy polévejte vypečenou šťávou i s cibulí a česnekem.