VEPŘOVÝ BOK NA ZELÍ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřový bok na zelí

Na vepřový bok na zelí potřebujete:  600g vepřového boku, 600g kysaného zelí, 2 cibule, trocha vody, 2 lžičky cukru, 1 lžíce medu, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky grilovacího koření, sůl, pepř.

Maso nakrájejte na plátky o síle 2 cm, rozložte je na velkou pánev, osolte, opepřete, posypte kořením a kmínem, podlijte trochou vody, přidejte na větší kousky nakrájenou cibuli a dejte péct. Jakmile bok změkne, nasypte kolem plátků masa nakrájené vymačkané kysané zelí dochucené cukrem a solí. Pečte 20 minut a podlijte trochou vody. Nakonec pokapte maso medem. Maso nakrájejte na plátky o síle 2 cm, rozložte je na velkou pánev, osolte, opepřete, posypte kořením a kmínem, podlijte trochou vody, přidejte na větší kousky nakrájenou cibuli a dejte péct. Jakmile bok změkne, nasypte kolem plátků masa nakrájené vymačkané kysané zelí dochucené cukrem a solí. Pečte 20 minut a podlijte trochou vody. Nakonec pokapte maso medem.