VEPŘOVÁ KOLENA NA ZELÍ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová kolena na zelí

Na vepřová kolena na zelí potřebujete:  4 vepřová kolena, 3 větší cibule, 2 paličky česneku, kmín, sůl, kysané zelí.

Nahrubo nakrájejte cibuli. Polovinu rozprostřete do pekáče. Česnek nahrubo pokrájejte a mírně rozetřete. Kolena příčně nařežte, prosolte, vyložte česnekem a poskládejte do pekáče na cibuli. Pokmínujte, posypte zbytkem cibule a podlijte 400 ml vody. Pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů přiklopené přibližně 1 1/2 hodiny. Odklopte a dopečte ještě 1/2 hodiny. Kolena z pekáče vyjměte a do pekáče dejte zcezené kysané zelí. Kolena položte na zelí druhou stranou než jak se pekla. Odklopené dopečte další 1/2 hodiny.