UZENÉ KOLENO NA PIVU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Uzené koleno na pivu

Na uzené koleno na pivu potřebujete:  1 vepřové uzené koleno, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 4 bobkové listy, 2 cibule, 10 stroužků česneku, grilovací koření, 150 ml piva, 2 lžíce sádla.

Koleno důkladně omyjte teplou vodou a vložte do tlakového hrnce. Zalijte vodou, přidejte kuličky koření a bobkové listy, 1 oloupanou cibuli, zavřete a vařte půl hodiny. Potom koleno vyjměte z vývaru a nechte trochu vychladnout. Kůži nařízněte do mřížky do hloubky asi 1 cm. Koleno posypte grilovacím kořením a do zářezů nastrkejte plátky česneku. Pekáč vymažte sádlem, vložte do něj koleno, cibuli rozkrájenou na osminky a zbytek česneku. Podlijte vývarem. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Po půl hodině pečení koleno přelijte pivem a pečte odkryté ještě necelých 20 minut. Po částečném zchladnutí vykostěte a podávejte s chlebem, hořčicí, křenem a kyselou okurkou.