JÁTRA NA DOBROMYSLI SE ZELNÝM SALÁTEM

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Játra na dobromysli se zelným salátem

Na Játra na dobromysli se zelným salátem potřebujete:  500g vepřových jater, olej, 3 stroužky česneku, 300g kysaného zelí, 1 jablko, 120g mrkve, mletý pepř, cukr, sůl, špetka sušené dobromysli.

Játra očistěte, odblaňte a nakrájejte na plátky. Okraje nařízněte, opepřete a potřete rozetřeným česnekem bez soli. Zeleninu omyjte, očistěte, zelí pokrájejte, jablko nakrájejte na kousky a mrkev nastrouhejte. Vše zamíchejte, ochuťte a nechte v chladu odležet. Na rozehřátém oleji opečte z obou stran porce jater. Teprve potom je osolte. Podávejte s vařenými bramborami a salátem.