KRAKONOŠŮV DLABANEC S MASOVOU SMĚSÍ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Krakonošův dlabanec s masovou směsí

Na krakonošův dlabanec s masovou směsí potřebujete:  500g plecka, 200g točeného salámu, 1 cibule, 200g žampionů, sůl, pepř, 2 až 3 lžíce kečupu, olej, 200g cihly. Na bramboráky: 750g syrových nastrouhaných brambor, česnek podle chuti, 2 vejce, polohrubá mouka na zahuštění těsta, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, 2 lžíce posekané petrželky.

Maso nakrájejte na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibuli na kostičky. Všechno duste na oleji. Na závěr přidejte kečup a nechte ještě chvilku povařit. Vypracujte těsto na bramboráky a dejte je smažit na rozpálený olej. Usmažte větší bramboráky. Na polovinu bramboráku dejte směs masa a přehněte. Bohatě posypte najemno nastrouhanou cihlou.