KARBANÁTKY S OSMAŽENOU CIBULKOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Karbanátky s osmaženou cibulkou

Na karbanátky s osmaženou cibulkou potřebujete:  3 plátky slaniny nakrájené nadrobno, 2 menší cibulky, 1 lžíce másla, 1 kg mletého masa, 4 lžíce francouzské hořčice, 3 lžíce čerstvé majoránky, 2 vejce, 4 lžíce ostrého kečupu, 5 stroužků česneku, čerstvá strouhanka, olej na smažení.

Slaninu nechte na středně velké pánvi nasucho vyškvařit, pak přidejte lžíci másla a dorůžova na ní osmahněte jemně nasekanou cibulku. Nechte zchladnout a pak smíchejte s masem, hořčicí, majoránkou, vejci, kečupem, česnekem a strouhankou. Vytvarujte karbanátky. V pánvi rozpalte olej a z obou stran na něm osmahněte karbanátky. Podávejte s chlebem nebo brambory.