ZAPEČENÁ KRKOVIČKA 1

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Zapečená krkovička 1

Na zapečenou krkovičku potřebujete:  4 krkovice, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 5 vajec, 3 lžíce smetany, hrst bylinkové směsi (petrželka, libeček), 2 lžíce dijonské hořčice, čerstvá strouhanka, olej na smažení, 3 cibule, 150g slaniny.

Každou krkovičku potřete jedním rozdrceným stroužkem česneku, osolte a opepřete. V misce našlehejte vajíčka, smetanu, bylinky a hořčici. Krkovičky obalte ve strouhance a jednu vedle druhé si je vyskládejte na tác. V pánvi rozpalte olej a pak každou krkovičku obalte ve vajíčkové směsi a ihned z obou stran osmahněte dorůžova v oleji. Na dno menšího pekáčku dejte polovinu slaniny, pak cibuli nakrájenou na kolečka, na to maso a opět slaninu a cibuli. Zakryjte alobalem a dejte na tři čtvrtě hodiny péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Během pečení můžete vrstvy jednou obrátit. Podávejte s bramborovou kaší a bazalkou.

  Další varianty receptu