PIKANTNÍ KOTLÍK S VEPŘOVÝM MASEM

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Pikantní kotlík s vepřovým masem

Na pikantní kotlík s vepřovým masem potřebujete:  500g vepřové kýty, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, mletý pepř, tymián, 2 cibule, 1 jablko, 1 lusk červené papriky, 1/4 l bílého vína, sůl, 2 lžíce sekané petrželky.

Maso pokrájejte na kostky o hraně cca 3 cm. Sojovou omáčky rozkvedlejte s olejem, přidejte pepř a jemně nadrcený tymián. Promíchejte s masem, nechte krátce proležet. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky. Na dobře prohřáté pánvi opečte cibulku dozlatova, přidejte maso a za stálého obracení směs 2 minuty opékejte. Přilijte víno a za mírné teploty duste asi 10 minut. Než se maso podusí, oloupejte jablko, zbavte je jádřince a rozkrájejte na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrťte, odstraňte jádra, umyjte a nakrájejte na tenké proužky. Obojí přidejte k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout. Kotlík osolte, dobře promíchejte, dochuťte a posypte sekanou petrželkou.