VEPŘOVÁ S MEDOVOU KŮRČIČKOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová s medovou kůrčičkou

Na vepřovou s medovou kůrčičkou potřebujete:  1.5 kg vepřové pečeně s kostí, 3 lžíce bílého pepře (kuličky), 5 lžic středně ostré hořčice, 150g tekutého medu, 100 ml brandy, sůl, bylinky na ozdobení. Salát: 1 menší hlávkové zelí, 1 červená cibule, 2 lžíce vinného octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, bílý pepř.

Maso omyjte a osušte. Podél kosti udělejte hluboký zářez, aby se pak kost z upečeného masa snadno odřízla. V misce promíchejte bílý pepř s hořčicí, medem a brandy. Polovinu marinády vetřete do masa, které uložte do uzavíratelné nádoby a nechte odležet v chladničce 1 až 2 dny. Zbylou marinádu uložte také do chladu. Maso vyndejte z nádoby, ze všech stran osolte a vložte do pekáčku kostmi dospodu. Pečte v troubě předehřáté na velmi nízkou teplotu 150 stupňů Celsia za častého podlévání a přelévání asi 3 hodiny. Vyjměte a odstraňte kost. Do výpeku přidejte zbytek marinády a krátce povařte. Pečeni nakrájejte na plátky a podlijte výpekem s marinádou. Podávejte se zeleným salátem (hlávkové zelí, červená cibule, vinný ocet, olivový olej, sůl, bílý pepř).