MARINOVANÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Marinované vepřové řízky

Na marinované vepřové řízky potřebujete:  1/2 svazku majoránky, 1/2 svazku petrželky, 1 až 2 červené feferonky, 125 ml slunečnicového oleje, 4 plátky libového vepřového masa, sůl, pepř, 1 římský salát, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 1 citrón, 200g plnotučného jogurtu.

Na marinádu operte, osušte a nahrubo posekejte bylinky. Feferonky omyjte, očistěte, nakrájejte na tenká kolečka a smíchejte s bylinkami a olejem. Maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a nejméně na 2 hodiny naložte do marinády. Během této doby ho několikrát obraťte. Poté ho vyjměte, plátky nechejte dobře okapat a na rozpáleném grilu za častého obracení opékejte 10-12 minut. Přitom potírejte marinádou, osolte a opepřete. Salát očistěte, operte, osušte a roztrhejte na kusy o velikosti soust. Rajčata a okurku omyjte, očistěte, nakrájejte na plátky, resp. kousky. Na zálivku omyjte a rozpulte citrón. 1 půlku citrónu vymačkejte, druhou rozkrájejte na plátky. Jogurt rozšlehejte s citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Salát, plátky citrónu a řízky rozdělte na talíře, pokrm doplňte jogurtovou zálivkou, případně ještě bylinkami a feferonkou.