VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA S ČESNEKOVOU OMÁČKOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová žebírka s česnekovou omáčkou

Na vepřová žebírka s česnekovou omáčkou potřebujete:  4 vepřová žebírka, sůl, mletý černý pepř, olej, 2 kostky smetanového taveného sýra, 0.5 dl mléka, 4 stroužky česneku, 2 lžíce kysané smetany, 1 lžička solamylu.

Vepřová žebírka osolte, okořeňte a opékejte na rozehřátém oleji z obou stran po čtyři minuty. Uložte na teplé talíře. Sýr vložte do horkého mléka a za stálého míchání vařte, dokud se nerozpustí. Přidejte prolisovaný česnek, smetanu smíchanou se solamylem a krátce povařte. Omáčku vlijte na žebírka a podávejte s bramborovou kaší.