ZABÍJAČKOVÁ PEČENĚ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Zabíjačková pečeně

Na zabíjačkovou pečeni potřebujete:  Vepřové panenské nebo kousek vepřové kýty, "síka" z vepře, sůl, česnek, mletý pepř, mleté nové koření, malý kousek citrónové kůry, tlačený kmín, špetka majoránky, kousek drobně pokrájené cibule.

Česnek rozetřete se solí, přidejte špetku strouhané kůry z dobře omytého citrónu a ostatní koření, promíchejte. Touto směsí potřete vepřové panenské nebo vepřovou kýtu nakrájenou na podlouhlé kousky o hmotnosti asi 750g. Maso zabalte do "síky", kterou jste mezitím rozložili na prkénko, dobře zabalte a nechejte v chladničce 1-2 dny proležet. Potom přidejte půlku střední cibule, podlijte trochu vodou a upečte doměkka. Při pečení ji podlévejte jen velmi málo, aby hotová šáva byla zlatočervená. Podávejte s jemnými houskovými knedlíky a se zelím.