VEPŘOVÁ ROLÁDA SE SUŠENÝM OVOCEM

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová roláda se sušeným ovocem

Na vepřovou roládu se sušeným ovocem potřebujete:  150g sušeného ovoce, 800g vepřové rolády, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 50g rozinek, 1 lžička cukru, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce másla, 2 lžíce sádla, 1/4 l masového vývaru, 1/8 l smetany, 1 lžička solamylu.

Sušené ovoce namočte přes noc do 1/4 l vody, nechejte přejít varem, odkapané pokrájejte na kousky. Smíchejte s rozinkami, cukrem a strouhankou. Rozklepaný plát masa osolte a opepřete. Náplň z ovoce dejte doprostřed připraveného plátu masa. Pečeni zaviňte, omotejte nití a svažte. Sádlo zpěňte v pekáči při střední teplotě. Maso opečte a poté zalijte masovým a ovocným vývarem. Přikryté pečte při střední teplotě, obracejte a polévejte. Do vypečené šťávy vmíchejte smetanu s rozmíchaným solamylem, svařte, zjemněte čerstvým máslem. Omáčku dochuťte.