MASOVÉ RAŽNIČÍ S OMÁČKOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Masové ražničí s omáčkou

Na masové ražničí s omáčkou potřebujete:  600g vepřového filé, 150g uzeného bůčku nebo slaniny, 3 cibule, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 1/2 lžičky mletého pepře, 5 lžic oleje, sůl. Na omáčku 50g majonézy, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce sladké papriky, 2 kapky tabasca, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce koňaku, sůl, pepř, cukr.

Maso nakrájejte na 2 až 3 cm velké kostky, slaninu na centimetrové plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Paprikové lusky rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádra, omyjte a nakrájejte na třícentimetrové kousky. Maso a zeleninu promíchejte s pepřem a olejem. Všechny přísady do omáčky dejte do misky, dobře rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem a cukrem. Maso a zeleninu nechejte krátce okapat. Napíchejte na špíz a grilujte při 175 stupních asi 7 minut. Špízem často otáčejte a kousky masa potírejte olejem. Hotový pokrm osolte.