VAJEČNÁ OMELETA SE SMĚSÍ S JÁTROVOU PAŠTIKOU

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta se směsí s játrovou paštikou

Na vaječnou omeletu se směsí s játrovou paštikou potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 1 větší konzerva játrové paštiky, 2 lžíce oleje, kousek sterilované okurky, 1 menší cibule, 3 lžíce kečupu, mletá paprika, lžička strouhanky.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: drobně nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte pokrájenou sterilovanou okurku, lehce osmahněte, vmíchejte játrovou paštiku, kečup, mletou papriku, poduste a zahustěte strouhankou a poduste. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.