VAJEČNÁ OMELETA SE SARDINKOVOU SMĚSÍ

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta se sardinkovou směsí

Na vaječnou omeletu se sardinkovou směsí potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 2 krabičky sardinek, 1 cibule, 30g másla, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: drobně pokrájenou cibuli, zpěňte na másle, přidejte sardinky rozmělněné vidličkou, prohřejte je, pokapte citrónovou šťávou, opepřete a podle chuti přisolte. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.