VAJEČNÁ OMELETA S KVĚTÁKOVOU NÁPLNÍ

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta s květákovou náplní

Na vaječnou omeletu s květákovou náplní potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 500g květáku, kousek cibule, 3 lžíce oleje nebo másla, petrželka, sůl.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: opláchnutý květák vložte do studené vody se solí, aby vylezl případný hmyz. Po chvíli jej vyjměte, opět opláchněte, rozkrojte na čtvrtky, vložte do vařící vody a vařte do změknutí. Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na oleji nebo na másle, přidejte usekanou petrželku, po zpěnění drobně pokrájený květák, osolte a krátce poduste. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.