VAJEČNÁ OMELETA S HOUBAMI A SE SLANINOU

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta s houbami a se slaninou

Na vaječnou omeletu s houbami a se slaninou potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 300g hub, 50g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce oleje, pepř, sůl.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte na oleji, vmíchejte drobně pokrájenou cibuli, po osmažení přisypte houby pokrájené na plátky, osolte je, opepřete a duste doměkka. Podle potřeby pokapte několika lžícemi vody. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.