VAJEČNÁ OMELETA S HOUBAMI A S KAPIÍ

recept na vaječný pokrm

 /  / Recepty / Vaječné pokrmy / Vaječná omeleta s houbami a s kapií

Na vaječnou omeletu s houbami a s kapií potřebujete:  3 vejce, 1 lžíce vody, sůl, mletý pepř, sádlo. Náplň: 250g hub, 2 čerstvé nebo sterilované kapie, 1 cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika, sůl, česnek, pepř.

Vejce rozšlehejte se solí, kořením a vodou. Pánvičku rozehřejte, přidejte malé množství sádla a rozlijte ho po pánvičce. Rozšlehaná vejce nalijte na pánvičku a smažte na mírném ohni. Vejce nechte srazit na spodní straně omelety, potom je trochu rozmíchejte vidličkou, aby tekutá vejce z povrchu vytekla na horkou pánvičku a dříve se srazila. Jakmile omeleta na povrchu ztuhne, potřete ji náplní, stočte do ruličky a podávejte. Náplň: cibuli pokrájenou na půlkolečka zpěňte na oleji, vsypte mletou papriku, po zpěnění houby pokrájené na plátky, osolte je, opepřete a duste do změknutí. Po chvilce vmíchejte kapie pokrájené na nudličky a třený česnek, podle potřeby pokapte několika lžícemi vody a prohřejte. Můžete také nejdříve připravit náplň, zalít ji rozšlehanými vejci se solí a vodou a usmažit omeletu.