KOLOŠVÁRSKÁ PÁNEV

recept na pokrm z uzenin

 /  / Recepty / Uzeniny a uzené maso / Kološvárská pánev

Na kološvárskou pánev potřebujete:  500g různých uzenin, 1 vejce, 2 cibule, 20 ml oleje, 6 stroužků česneku, 700 ml kysaného zelí, 600g brambor, 1 lžíce vegety, 1 lžička cukru, 1 lžička mleté papriky, 250 ml smetany na vaření.

Uzeniny nakrájejte nadrobno, přidejte vejce, nasekanou cibuli, česnek, sůl, pepř a majoránku. Další nakrájenou cibuli osmažte na oleji, přidejte nakrájené zelí a chvilku poduste. Do zapékací misky rozložte polovinu zelí, zakryjte uzeninovou směsí, na kterou rozložte menší kousky vařených brambor. Na závěr dejte opět zelí. Vše zalijte smetanou a okořeňte mletou paprikou. Zapečte.