PRAŽSKÉ TELECÍ ŘÍZKY

recept na pokrm z telecího masa

 /  / Recepty / Telecí maso / Pražské telecí řízky

Na pražské telecí řízky potřebujete:  4 telecí řízky, 50g šunky, 2 vejce, 40g másla, 2 lžíce oleje, rovná lžíce hladké mouky, 1.5 dl vývaru z kostí, sůl.

Na polovině dávky másla osmahněte na hranolky nakrájenou šunku, zalijte ji vejci, osolte a umíchejte. Naklepané řízky osolte a umíchejte. Naklepané řízky osolte, prudce opečte po obou stranách na rozehřátém oleji, přeložte na nahřáté talíře a pokryjte šunkou s vejci. Olej od opékání slijte, na pánvičku přidejte 20g másla a mouku, osmahněte, zalijte vývarem a vařte, až se odděluje tuk. Šťávu přisolte a podlijte jí řízky.