TELECÍ HRUDÍ NA ŽAMPIÓNECH

recept na pokrm z telecího masa

 /  / Recepty / Telecí maso / Telecí hrudí na žampiónech

Na telecí hrudí na žampiónech potřebujete:  4 porce telecího hrudí, 60g másla, 50g hladké mouky, 150g žampiónů, kousek cibule, sůl, pepř, kousek bobkového listu, petrželka, špetka tymiánu.

Porce telecího masa vložte do malého množství vařící osolené vody a uvařte je do poloměkka. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji trochu prochladlým vývarem z hrudí, rozšlehejte, přiveďte k varu, přidejte maso, koření, sůl, cibuli a vařte. Asi za hodinu maso vyjměte, omáčku proceďte, přidejte zpět maso, doplňte ji pokrájenými žampióny a vařte dále, až maso změkne.