TELECÍ ŘÍZKY S DRŮBEŽÍMI JÁTRY A ŠUNKOU

recept na pokrm z telecího masa

 /  / Recepty / Telecí maso / Telecí řízky s drůbežími játry a šunkou

Na telecí řízky s drůbežími játry a šunkou potřebujete:  4 telecí řízky, 150g drůbežích jater, 4 malé plátky šunky, 40g másla, 2 lžíce oleje, 1 dl bílého vína, sůl.

Na plátky nakrájená játra poduste na 20g másla, hotová posolte. Naklepané řízky osolte a prudce opečte po obou stranách na rozehřátém oleji. Současně opečte plátky šunky. Řízky a šunku vyjměte, olej od opékání slijte, na pánvičku přidejte víno, 20g másla, sůl a krátce povařte. Na řízky položte šunku, na ni kopečky jater. Řízky podlijte šťávou. Podávejte se smaženými bramborovými hranolky a s jemným zeleninovým salátem.