SÝROVÉ FONDUE

recept na sýrový pokrm

 /  / Recepty / Sýrové pokrmy / Sýrové fondue

Na sýrové fondue potřebujete:  500g tučnějšího eidamského sýra, 4 dl bílého vína, 10g škrobové moučky, mletý pepř, muškátový oříšek, česnek, 4 cl vodky. Opečený chléb: 400g chleba, olej.

Kastrol pro přípravu fondue vytřete česnekem, přidejte víno, zahřejte je, vysypte strouhaný sýr a za stálého míchání připravte hladký krém. Zahustěte jej škrobem rozmíchaným v trošce vody. Těsně před podáváním fondue zalijte vodkou a okořeňte, přelijte do speciálního kotlíku nebo jiné čisté nádoby a na stolním kahanu na malém plaménku udržujte fondue horké. Podávejte s opečenými kostičkami chleba, které si namáčejte do fondue speciální dlouhou vidličkou, ale jíte normální vidličkou.