VEJCE S JEMNOU BYLINKOVOU OMÁČKOU

recept na pokrm studené kuchyně

 /  / Recepty / Studená kuchyně / Vejce s jemnou bylinkovou omáčkou

Na vejce s jemnou bylinkovou omáčkou potřebujete:  8 vajec, 1 kelímek smetanového jogurtu, 1/8 l smetany, 125g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce hořčice, 1 cibule, 1 svazek petržele, 1 svazek kopru, 1 svazek pažitky, 1 malá sladkokyselá okurka, sůl, pepř, špetka cukru. Na zdobení: kopr, 4 malá rajčata.

Vejce propíchněte, vložte do vařící vody a vařte 10 minut. Pak je ochlaďte studenou vodou a pod vodou je také oloupejte. Do tvarohu postupně vmíchejte jogurt, smetanu a hořčici. Cibuli oloupejte a jemně nastrouhejte. Bylinné přísady a kyselé okurky rovněž jemně nastrouhejte, přidejte do omáčky, dochuťte solí, pepřem a cukrem. Omáčku dejte do mističky a tu postavte doprostřed podnosu. Vejce rozpulte a uspořádejte kolem. Přizdobte snítkou kopru a rajčaty.