VAJEČNÝ SALÁT S JABLKY

recept na salát

 /  / Recepty / Saláty / Vaječný salát s jablky

Na vaječný salát s jablky potřebujete:  8 vajec, 50g šunky, 3 středně velká jablka, 50g jogurtu, sůl, pepř, 80g tatarské omáčky, dílky z poloviny pomeranče, čtvrtina syrové červené papriky, 8 listů hlávkového salátu, zelené bylinky.

Vejce zalijte studenou vodou a od bodu varu vařte 8 až 10 minut. Po uvaření slijte horkou vodu a vejce ihned zchlaďte studenou. Lépe se tak budou loupat. Jablka oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostky a smíchejte s rozšlehaným jogurtem a tatarskou omáčkou. Dílky pomeranče nakrájejte na špalíčky. Uvařená studená vejce oloupejte, nakrájejte na kostky a zlehka vmíchejte do směsi jogurtu, tatarské omáčky a jablek. Salát dochuťte a vložte do pohárů s hlávkovým salátem, ozdobte srolovanou šunkou, kousky pomeranče, na nudličky nakrájenou omytou červenou paprikou a zelenými bylinkami.