PRAŽMA V SOLNÉ KRUSTĚ

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Pražma v solné krustě

Na pražmu v solné krustě potřebujete:  1 pražmu, 1 bílek, česnek, petrželku, rozmarýn, bobkový list, šalvěj, anýz, tymián, kůru z jednoho citrónu, 1 kg jemné soli, 1 kg hrubé soli.

Pražmu zbavte vnitřností a šupin a opláchněte ji pod tekoucí vodou. Z bílku vyšlehejte sníh. Česnek rozmačkejte s petrželkou, rozmarýnem, bobkovým listem, šalvějem, anýzem, tymiánem a s nastrouhanou citrónovou kůrou. Česnekovou směsí vyplňte pražmu, zbytek jemně vmíchejte do vyšlehaného sněhu. Sníh smíchejte s jemnou a hrubou solí. Plech pokryjte pečícím papírem a nasypte na něho část solné směsi. Vytvořte z ní lůžko a na něj položte pražmu, kterou potom zakryjte zbytkem solné směsi. Nakonec sůl k pražmě jemně přitiskněte. Pečte v rozpálené troubě při teplotě 200 stupňů přibližně 40 minut. Plech vyjměte z trouby, několik minut nechte vychladnout a potom rozbijte solnou krustu paličkou na maso. Rybu zbavte kůže a páteře a podávejte.