PRAŽMA SE ŠALVĚJÍ

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Pražma se šalvějí

Na pražmu se šalvějí potřebujete:  4 pražmy, 4 snítky šalvěje, 1 limetka, 2 lžíce másla, sůl, pepř, olivový olej.

Pražmy omyjte, osušte a odstraňte šupiny. Nakrojte je zešikma čtyřikrát na každé straně. Osolte a opepřete. Čtyři kusy alobalu přehněte na polovinu a vymažte máslem. Na každý položte jednu pražmu. Na každou pražmu dejte šalvěj a dvě kolečka limetky. Okraje alobalu ohněte k pražmě tak, aby při pečení nevytekla šťáva. Pražmy vyskládejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů přibližně čtvrt hodiny. Po vyjmutí z trouby pokapte olivovým olejem.