VÁNOČNÍ KAPR S BRAMBOROVÝM SALÁTEM

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Vánoční kapr s bramborovým salátem

Na vánočního kapra s bramborovým salátem potřebujete:  4 porce kapra, sůl, hladká mouka, 2 vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka, máslo a slunečnicový olej v poměru 1:1 na smažení, skrojky citrónu k servírování. Salát: 1 kg brambor, 250g mrkve, 250g celeru, ocet, 150g kyselých okurek, sklenice sterilovaného povařeného hrášku, 5 lžic majonézy, pepř, sůl.

Porce kapra osolte, obalte v mouce, protáhněte ve vejcích rozšlehaných s mlékem a nakonec obalte ve strouhance. Smažte na másle rozpuštěném s olejem z obou stran dozlatova. Ke každé porci kapra přidejte citrón. Podávejte s bramborovým salátem. Brambory ve slupce osolte a vařte přibližně 20 minut, až budou po vpichu nožem měkké. Nechte zcela vychladnout. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o rozměru přibližně 1x1 cm. Mrkev a celer oloupejte a ve vodě se solí a octem vařte přibližně 15 minut, aby zelenina byla měkká, ale ne rozvařená. Vyjměte z vody, nechte vychladnout a nakrájejte nadrobno. Nakrájejte na kostičky i okurky, lák použijte při dokončování salátu. Sterilovaný hrášek slijte a nechte okapat. Všechny nakrájené suroviny v míse lehce promíchejte, postupujte velmi opatrně a lehce, postupně přidejte majonézu a trochu láku z okurek. Dosolte a o pepřete.