OSTRÁ RYBA S KUKUŘIČNÝM SALÁTEM

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Ostrá ryba s kukuřičným salátem

Na ostrou rybu s kukuřičným salátem potřebujete:  2 lžičky koření na pečení a gril, 4 filety halibuta, olivový olej. Na salát: 150 až 200g mražené kukuřice, 250g mražených fazolových lusků, 1 malá červená cibule, 1 citron, hrst nasekaných koriandrových lístků.

Ve středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu a pak do ní vhoďte kukuřici a fazolové lusky. Vařte tři až čtyři minuty, pak sceďte a zeleninu ochlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nechte okapat a smíchejte s jemně pokrájenou červenou cibulí, přidejte dvě lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy a nasekaný koriandr. Dokořeňte solí a pepřem. Všechny rybí filety rovnoměrně okořeňte z obou stran Kořením na pečení a gril. Rozpalte na středním plameni velkou pánev s nepřilnavým povrchem, přidejte lžíci olivového oleje a z obou stran na něm zhruba tři minuty smažte ryby. Podávejte se salátem.