FILETY ZE PSTRUHA SE ŠPENÁTEM A HROZNOVÝM VÍNEM

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Filety ze pstruha se špenátem a hroznovým vínem

Na filety ze pstruha se špenátem a hroznovým vínem potřebujete:  600g filetů ze pstruha s kůží, 200g bílého hroznového vína, 200g mraženého listového špenátu, 80g másla, zeleninový vývar, hladká mouka, sůl.

Špenát dejte do hrnce, zalijte vodou do výše 2 cm a 5 minut jej duste, aby se rozmrazil a prohřál. Pak jej slijte a dobře vymačkejte. Mezitím filety ze pstruha pečlivě po obou stranách obalte v mouce, přebytek mouky oklepte. Na pánvi rozpuste 30g másla a z obou stran na něm rybí filety orestujte. V dalším hrnci rozpuste polovinu zbylého másla a špenát v něm 4 až 5 minut restujte, ochute špetkou soli. V menší pánvi nechte rozpustit zbylých 25g másla a pár minut na něm poduste hroznové víno spolu s naběračkou horkého vývaru. Na talíře rozložte špenát, na něj dejte filety, trochu osolte a ozdobte hroznovým vínem i se šávou.