AMUR NA VÍNĚ

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Amur na víně

Na amura na víně potřebujete:  4 porce amura (8 podkov), 200 ml bílého polosuchého vína, 1 citrón, 50g másla, hladká mouka na obalení, čerstvý tymián na dozdobení, pepř, sůl.

Podkovy amura řádně omyjte, pokapte šťávou z 1/2 citrónu a nechte chvíli okapat, nejlépe 30 minut. Pak tyto rybí porce dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Obalte je v hladké mouce z obou stran. V pekáči si rozehřejte máslo, dejte do něj připravené podkovy amura a opečte je asi 2 minuty z každé strany. Takto opečené podkovy podlijte polosuchým vínem a ještě pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 25 minut dozlatova. Hotové podkovy z amura servírujte polité zbylou šťávou z výpeku a dozdobené plátky citrónu a větvičkami čerstvého tymiánu. K této rybí pochoutce se výborně hodí zeleninový salát, opečené brambory nebo bagetky. Jako slavnostní pokrm můžete amura servírovat s bramborovým salátem.