MOŘSKÝ ĎAS SE SALÁTEM ZE ZELNÝCH FAZOLEK

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Mořský ďas se salátem ze zelných fazolek

Na mořského ďase se salátem ze zelných fazolek potřebujete:  Rybí filety, 4 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, lžíce čerstvé citrónové kůry, zelené fazolky, máta, prosciutto, červená cibule, vinný ocet.

Přípravu jídla začněte strouhankou, kterou smíchejte s nadrobno nakrájeným česnekem, přidejte olivový olej, sůl, pepř a nastrouhanou kůru z citronu. Rybí filety obalte v aromatické strouhance a vložte na středně rozpálený gril. Přidejte několik plátků sušené šunky (prosciutto), dokud není křupavá. Mezitím dejte vařit vodu, do které pak na jednu minutu vhoďte zelené fazolky. Fazolky slijte a přidejte k nim červenou cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Dochuťte olivovým olejem, solí, pepřem a čerstvou mátou. Jídlo servírujte odspoda, nejdříve položte na talíř křupavé kousky prosciutta, pak přidejte fazolky, zakápněte olivovým olejem a vinným octem a nakonec dejte rybu.