ZÁVITKY Z MOŘSKÉHO JAZYKA

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Závitky z mořského jazyka

Na závitky z mořského jazyka potřebujete:  300g směsi dlouhozrnné a divoké rýže, 2 šalotky, 25g másla, 250 ml rybího vývaru (z kostky), 200 ml smetany, 1 svazek kerblíku, sůl, kajenský pepř, 8 filetů mořského jazyka (asi 600g), šťáva z 1 citrónu, bílý pepř.

Uvařte rýži, oloupejte a na drobno nasekejte šalotku a pak ji na másle zesklovaťte. Zalijte rybím vývarem, přidejte smetanu a povařte. Kerblík operte, osušte a na jemno posekejte. Dvě lžíce odložte, zbytek dejte do omáčky, kterou osolte a pak okořeňte kajenským pepřem. Rybí filety omyjte, osušte a pokapte citrónovou šťávou. Osolte, opepřete, posypte posekaným kerblíkem a stočte do závitků. Do hrnce nalijte vodu do výše asi 3 cm. Uveďte do varu, vložte napařovací vložku a položte na ni závitky. Vařte v páře asi 6 minut, pak závitky rozdělte na talíře s rýží a omáčkou.