DUŠENÉ FILÉ Z MOŘSKÉHO LOSOSA

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Dušené filé z mořského lososa

Na dušené filé z mořského lososa potřebujete:  750g filé z lososa, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 1 malá cibule, 20g másla, 2 polévkové lžíce vody, 10 zrnek pepře, 1 malý bobkový list, 1 hřebíček, 2 zrnka nového koření, plátky citrónu, petrželka na zdobení.

Filety opláchněte pod tekoucí studenou vodou, osušte, pokapte citrónovou šťávou a nechejte 15 minut odležet. Opět osušte. Posypte solí a pepřem. Malou cibuli nakrájejte nadrobno. Máslo rozehřejte, cibuli poduste a přilijte lžíce vody. Vložte filé a přidejte zrnka pepře, bobkový list, hřebíček, nové koření a duste doměkka. Hotové filé položte na nahřátou mísu a ozdobte plátkem citrónu a petrželkou. Podávejte s vařenými brambory bez slupky.