PUNČOVÁ ROLÁDA

recept na roládu

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády / Punčová roláda

Na punčovou roládu potřebujete:  4 vejce, 70g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50g polohrubé mouky. Náplň: 150g pomletých piškotů, 1 dcl rumu, 30g rozinek, 30g mletých ořechů, 50g moučkového cukru, 40g kandovaného ovoce, 1 dcl ovocné sťávy. Poleva: 160g moučkového cukru, 1 lžíce vařící vody, 3 lžíce rumu.

Rozinky a kandované ovoce pokrájejte nadrobno a všechno smíchejte. Na plech dejte papír na pečení, pomastěte ho a vysypte hrubou moukou. Celá vejce s cukrem ušlehejte do husté pěny, přimíchejte zlehka mouku, rozetřete na plech a rychle během 7 minut upečte při 210 stupních. Upečenou roládu ještě na plechu potřete náplní a hned srolujte. Vychladlou potřete polevou, kterou připravte důkladným promíchámím přesátého cukru s vařící vodou a rumem.