MURCIJSKÁ RÝŽE

recept na rizoto

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Murcijská rýže

Na murcijskou rýži potřebujete:  350g krátkozrnné rýže, 2 červené papriky, 300g rajčat, 300g vepřového masa, 3 stroužky česneku, šafrán, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř, zelená petrželka, vývar.

V hlubší pánvi rozehřejte olej, osmažte celé stroužky česneku a odložte je bokem. Osmažte maso nakrájené na tenké nudličky a odložte ho také bokem. Nakrájejte papriky a oloupaná rajčata a osmažte je na oleji. V hmoždíři rozdrťte osmažený česnek s pepřem, šafránem a petrželkou, rozpusťte v trošce vývaru a nalijte do pánve. Přidejte maso a rýži, zamíchejte a zalijte teplým vývarem nebo vodou tak, aby byla rýže dvojnásobně zakryta. Osolte a vařte přibližně 5 minut. Poté přelijte rýži do zapékací mísy a pečte 20 minut v troubě předehřáté předem na 180 stupňů. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout.