CANNELLONI S MASOVÝMI KULIČKAMI V RAJSKÉ OMÁČCE

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Cannelloni s masovými kuličkami v rajské omáčce

Na cannelloni s masovými kuličkami v rajské omáčce potřebujete:  2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, cukr krystal, sůl, 2 lžíce sušené petrželové natě, 400g mletého hovězího, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 400g těstovin cannelloni.

Polovinu nadrobno nakrájené cibule orestujte na troše oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku. Rajčata s 1 lžící cukru povařte 20 minut na mírném plameni. Ze zbylé cibule, petržele, mletého masa, vejce, strouhanky, soli a pepře důkladným prohnětením získejte hmotu, ze které dlaněmi formujte kuličky velké asi jako vlašský ořech. Rajskou omáčku ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Masové kuličky poklaďte opatrně do omáčky a asi 15 minut nechte mírně vařit. Nudle si uvařte ve slané vodě přesně podle návodu, rozdělte na talíře a polijte omáčkou s masovými kuličkami.