TORTELLINI S FAZOLEMI A UZENÝM JAZYKEM

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Tortellini s fazolemi a uzeným jazykem

Na tortellini s fazolemi a uzeným jazykem potřebujete:  75g vařeného případně uzeného vepřového jazyka, 2 stroužky česneku, 1 svazek petrželky, 1 lžíce olivového oleje, 300g mrazených zelených fazolových bobů (hrášku nebo fazolek), 1/4 lžičky kajenského pepře, 1/8l vývaru, 1 lžíce másla, 200g smetany ke šlehání, 500g čerstvých tortellini se sýrovou náplní, sůl, čerstvě mletý pepř.

Vařený oloupaný jazyk nakrájejte na nudličky. Rozetřete oloupaný česnek, petrželku opláchněte, osušte a nasekejte. Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte mrazené zelené fazolové boby, kajenský pepř a česnek. Opečte. Podlijte vývarem, přiveďte k varu a boby duste 15 minut doměkka. Mezitím na rozehřátém másle lehce opečte jazyk. Postupně přidejte smetanu a odpařujte do zhoustnutí. Tortellini uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s boby, petrželkou a jazykem. Osolte a opepřete.