TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM A PAPRIKAMI

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Těstoviny s mletým masem a paprikami

Na těstoviny s mletým masem a paprikami potřebujete:  50g parmazánu, 2 červené a 2 zelené papriky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1/2 svazku dobromysle (oregano), 4 lžíce olivového oleje, 250g směsi mletého masa, 1/8l masového vývaru, 150ml smetany ke šlehání, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, kajenský pepř, 400g pennine, casarecce nebo těstovinových kolínek.

Sýr nahrubo nastrouhejte. Paprikové lusky omyjte, rozpulte, zbavte semen a nakrájejte na nudličky. Cibuli a česnek oloupejte a odděleně najemno nakrájejte. Dobromysl opláchněte, osušte a rovněž najemno nasekejte. Rozehřejte olej, přidejte mleté maso, míchejte a opékejte, až se maso bude drolit. Přidejte cibuli, česnek a dobromysl. Propékejte při střední teplotě, až cibule zesklovatí. Přimíchejte nakrájené papriky a několik minut dále opékejte. Zalijte vývarem, v němž jste rozmíchali smetanu a rajčatový protlak. Nechejte přelít varem a přikryté 5 minut zvolna duste. Osolte, štědře opepřete a ochuťte kajenským pepřem. Zatímco se masová omáčka bude vařit, těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je, nechejte okapat a promíchejte s omáčkou. Pokrm rozdělte na nahřáté talíře, posypte parmazánem a ihned podávejte.