ŠPAGETY S NEVAŘENOU RAJČATOVOU OMÁČKOU

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Špagety s nevařenou rajčatovou omáčkou

Na špagety s nevařenou rajčatovou omáčkou potřebujete:  2 zralá šťavnatá rajčata, 1 stroužek česneku, 1/2 svazku bazalky, 6 lžic olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, 100g pecorina nebo parmazánu, 200g tenkých špaget (spaghettini).

Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nadrobno nakrájejte. Oloupaný česnek rozetřete. Bazalku opláchněte a nakrájejte na tenké nudličky. Všechny přísady promíchejte v míse s olejem. Osolte a štědře opepřete. Sýr nastrouhejte. Těstoviny uvařte "na skus" v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je, nechejte okapat a horké je promíchejte s rajčatovou omáčkou. Ihned podávejte posypané sýrem.