ŠPAGETY S MASOVÝMI KNEDLÍČKY A CHŘESTEM

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Špagety s masovými knedlíčky a chřestem

Na špagety s masovými knedlíčky a chřestem potřebujete:  1 šalotka nebo 1 menší cibule, 1/2 svazku petrželky, 250g směsi mletého masa, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, sůl, kajenský pepř, 200g zeleného chřestu, 1 lžíce oleje, 100ml masového vývaru, 200ml zakysané smetany, 400g špaget, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce citrónové šťávy.

Šalotku oloupejte, petrželku opláchněte a osušte. Obě přísady odděleně najemno nasekejte a smíchejte s mletým masem. Přimíchejte vejce a strouhanku. Osolte, opepřete a ochuťte kajenským pepřem. Hmotu dobře propracujte, až se sváže. Z hmoty utvořte kuličky velikosti lískového oříšku. Chřest opláchněte, dřevnaté dolní konce odkrojte. Podle potřeby dolní konce tence oloupejte. Chřest nakrájejte na kousky o šíři prstu. Masové kuličky vložte na rozehřátý olej, míchejte až 4 minuty po všech stranách opékejte dohněda. Vyjměte je. Do uvolněné pánve dejte vývar a smetanu. Rozšlehejte a krátce povařte. Knedlíčky do pánve vraťte a uchovejte horké. Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s masovými knedlíčky. Pokrm osolte, opepřete, ochuťte citrónovou šťávou a ihned podávejte.