ŠPAGETY PO SELSKÉM ZPŮSOBU

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Špagety po selském způsobu

Na špagety po selském způsobu potřebujete:  500g rajčat, 200g pórku, 200g mrkve, 200g cibule, 100g celeru, sůl, 4 lžíce oleje, 250g špaget, 1 lžíce másla, pepř, tymián, sůl, 100g strouhaného sýru.

Rajčata spařte, sloupněte a rozčtvrte. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka. Mrkev, cibuli a celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci uveďte do varu 2 litry vody se 2 lžícemi soli a necelou lžící oleje. Vložte špagety a povařte 10 minut, sceďte do síta a rychle propláchněte studenou vodou, nechejte okapat a promastěte lžící másla. V kastrolu zahřejte zbytek oleje, přidejte cibuli, mrkev a celer, 5 minut za stálého míchání restujte, přidejte rajčata a bez pokličky 5 minut vařte. Pórek vmíchejte až nakonec a povařte jednu minutu. Směs ochute solí, pepřem a špetkou tymiánu. Do zeleniny přidejte špagety, promíchejte a servírujte ve velké míse. Povrch posypte strouhaným sýrem.