RAVIOLY SE ZELENINOVOU OMÁČKOU

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Ravioly se zeleninovou omáčkou

Na ravioly se zeleninovou omáčkou potřebujete:  100g středně zralé goudy, 1 stroužek česneku, 125g smetany ke šlehání, 1/8l mléka, sůl, čerstvě mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 velká masitá rajčata, 500g zeleninové směsi (cukety, fenykl, hrášek, papriky), 1 lžíce oleje, 50g pecorina nebo parmazánu, 500g raviol s libovolnou náplní.

Sýr nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a rozetřete. Obě přísady vložte se smetanou a mlékem do kastrolu. Prohřívejte a míchejte, až se sýr roztaví. Omáčku osolte, opepřete a výrazně ochuťte muškátovým oříškem. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na drobné kousky. Rozehřejte olej a zeleninu silně opečte. Přidejte rajčata, přikryjte a 5 až 10 minut duste při střední teplotě, až bude zelenina téměř měkká. Nastrouhejte pecorino. Ravioly uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte sýrovou omáčkou a zeleninou. Podávejte posypané pecorinem.