PENNE SE ZELENÝM CHŘESTEM

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Penne se zeleným chřestem

Na penne se zeleným chřestem potřebujete:  400g penne (šikmo nakrájené rýhované makarony), 500g zeleného chřestu, 1 cibule, 50g syrové šunky, 2 lžíce oleje, 200g smetany ke šlehání, 1 lžíce rajčatového protlaku, čerstvě mletý pepř, špetka kajenského pepře, 1/2 svazku petrželky.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu "na skus". Sceďte je a nechte okapat. Zatímco se těstoviny budou vařit, chřest omyjte, dolní konce lehce oloupejte a výhonky šikmo nakrájejte na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájejte. Šunku nakrájejte na kostičky. Na velké pánvi rozehřejte olej a lehce zpěňte cibuli. Přidejte kostičky šunky. Přimíchejte chřest a vše krátce opečte. Rajčatový protlak rozmíchejte ve smetaně, přilijte do pánve a míchejte. Jakmile omáčka trochu zhoustne, přidejte okapané nudle. Osolte, opepřete a ochuťte kajenským pepřem. Pokrm opatrně promíchejte a těstoviny prohřejte. Opláchněte petrželku, osušte ji a lístky, otrhejte. Pokrm rozdělte na 4 předehřáté talíře, ozdobte petrželkou a ihned podávejte.